Buigstoel project

Opdrachtgever

Eigen ontwerp en productie.

Opdracht

Deze stoel is een prototype van een eigen product. Het is een ergonomische ligstoel en  geïnspireerd op een lattenbodem van een bed. Bijzonder is dat de zitting zich vormt naar het lichaam omdat de gebogen delen meebuigen. het gebruik van noten en essenhout maakt het dat de stoel een warme uitnodigende uitstraling heeft.

Realisatie

Het frame van de stoel is gemaakt van notenhout, vanwege de heerlijk warme uitstraling. De gebogen delen essenhout buigen mee naar de vorm van het lichaam. De stoel is ergonomisch uitgemeten en berekend. Hij is erg geschikt om mee bij een zwembad of op een terras te gebruiken. Momenteel wordt de stoel in de praktijk getest bij een wellnescentrum. Hier staat hij tussen de sauna en de douche;  lekker vochtig dus.

Door zijn unieke vorm en uitstraling wekt deze ligstoel bij bezoekers veel bewondering op en nodigt ter ontspanning uit.

Afwerking

Deze fraaie ligstoel is behandeld met twee afwerk middelen. Het noten frame is strak afgelakt met een blanke lak. De gebogen delen zijn geolied zodat deze flexibel blijven.

Samenwerking

Dit project is in eigen beheer ontwikkeld en uitgevoerd.